MikkoAhola

Kalat tuntevat kipua jopa enemmän kuin ihmiset

Uusi tutkimus viittaa siihen, että kalat tuntevat kipua, ehkä jopa enemmän, kuin ihmiset. Tästä syystä kalastuksen ettisyys on kyseenalaistettu. Etenkin se kalastuksen muoto, jossa kala ensin kalastetaan, mutta päästetään sen jälkeen takaisin veteen.

Kala tule myös muistaa lopettaa oikein ja kivuttomasti

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Kivun tunteminen ei käynyt mielessä mielestäni kun lapsena aloitin kalastamisen. Eikä ihme ettei tullut assosioitua, kun kala ei huuda. Isän opastus alusta asti kuitenkin oli, että nopea kuolema tai välitön vapautus, minkä ymmärsi helposti lapsikin kun se "hengen haukkominen" tekee pahaa vatsanpohjassa asti.

Toisaalta, kipua tai ei, niin eikö se pakeneminen nimenomaan ole merkki ymmärryksestä ja halusta elää? Se saaliin pakeneminen mikä laukaisee kaikissa saalistajissa, ihmisessäkin, sen koukuttavan adrenaliiniryöpyn. Ryöppyyn sekä makuun jotka koukuttaa niin, että nytkin kun minulla on parempaa tietoa kalan haluttomuudesta päätyä vatsalaukkuni täytteeksi, aion mennä seuraavanakin vapaapäivänäni pyydystämään muutaman, kokopäiväveganismin sijaan. Piienoiskiväärin jätän kotiin kuitenkin.